Λάδι Καρύδας

1 Αποτελέσματα

Το λάδι καρύδας αποτελεί εδώδιμο λάδι εξωτικής προέλευσης που χρησιμοποιείται ευρέως στη διατροφή των κατοίκων στις τροπικές περιοχές της υφηλίου. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τις πολύτιμες δράσεις του για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να έχει εισαχθεί στη διατροφή και των κατοίκων δυτικών χωρών. Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει αντιγηραντικές, θεραπευτικές, αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ συμβάλλει στην βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας ασθενών με νόσο Alzhaimer’s και επιληψία. Περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, τα οποία περνούν άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος και κατευθύνονται στο ήπαρ για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή ενέργειας. Κάποιες άλλες μελέτες υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην καύση του λίπους ή στη μείωση της πείνας, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού , ή ακόμα και στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και την περιφέρεια. Τέλος, το λάδι καρύδας δεν αλλοιώνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για μαγειρικές παρασκευές. Είναι ένα ελαφρύ έλαιο με ουδέτερη γεύση.