Αν και οι περισσότεροι από εμάς δεν την προτιμάμε παρά μόνο τα Χριστούγεννα, η γαλοπούλα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας!

Όπως όλα τα κρέατα περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία χρησιμοποιείται εύκολα από τον οργανισμό και συμβάλλει στην μυϊκή διατήρηση και ανάπτυξη!

Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και σημαντική ποσότητα από ένα αμινοξύ, την τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά στο σχηματισμό της σεροτονίνης, της ορμόνης που προκαλεί αίσθημα εφορίας! Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη Β2 εμπλέκεται, επίσης, στην παραγωγή ενέργειας. Η Β12 συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού, ενώ η Β3 είναι αναγκαία για την υγεία του πεπτικού συστήματος και του δέρματος. Η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, τη σύνθεση ερυθρών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων και, επίσης, συμμετέχει στη φυσιολογική λειτουργία του μυϊκού συστήματος και του εγκεφάλου. Όσον αφορά στα μέταλλα, εμπλέκονται σε πάμπολλες χημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Ο φώσφορος συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών και στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος. Ο σίδηρος βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Ο ψευδάργυρος είναι αναγκαίος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την προστασία του οργανισμού από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες. Ο χαλκός συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του νευρικού και καρδιαγγειακού συστήματος και του εγκεφάλου.

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο (αλάτι), οπότε είναι καλή επιλογή αν θέλουμε να περιορίσουμε αυτά τα δυο συστατικά στη διατροφή μας!
Η πρωτεΐνη που περιέχει η γαλοπούλα μας προκαλεί κορεσμό, οπότε όταν την καταναλώσουμε παραμένουμε χορτάτοι για ώρα! Φυσικά, αν επιλέξουμε να καταναλώσουμε γαλοπούλα, είναι καλό να προτιμήσουμε το φρέσκο κρέας και όχι αλλαντικά ή επεξεργασμένα κομμάτια, τα οποία έχει φανεί να σχετίζονται με πλήθος ασθενειών. Αφαιρούμε το δέρμα για να μην καταναλώσουμε έξτρα λίπος.