Tο γιαούρτι αποτελεί superfood αφού παρέχει στον οργανισμό μάκρο ( Υδατάνθρακες, Πρωτεϊνες, Λίπος) και μίκρο (βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) - θρεπτικά στον οργανισμό. Τα άτομα που καταναλώνουν τείνουν να μην εμφανίζουν ανεπάρκειες σε θρεπτικά συστατικά. Για να δούμε όμως, πιο αναλυτικά, τα πλεονεκτήματα του:


1. Βασική περιεκτικότητα σε Βιταμίνες: B1, B2, B6, B12, A,D,Ε &

Βασική περιεκτικότητα σε Ιχνοστοιχεία: ασβέστιο, φυλλικό, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σίδηρο

2. Η κατανάλωση του δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού, μειώνοντας τη μετέπειτα θερμιδική κατανάλωση

3. Mεταξύ των ευεργετικών ενώσεων που απελευθερώνονται κατά τη ζύμωση είναι τα βιοδραστικά πεπτίδια, το CLA και οι πολυσακχαρίτες, τα οποία συντελούν όλα στη βελτίωση του μεταβολισμού

4. Σύμφωνα με το παραπάνω πλεονέκτημα, βοηθάει και στην καλύτερη χώνεψη των γευμάτων

5. Ακόμα τα βιοδραστικά πεπτίδια αποτελούν αντιοξειδωτικές ουσίες

6. Σε πειράματα σε ζώα έχει φανεί ότι συντελεί στη μείωση διαστολικής και συστολικής πίεσης

7. Έχει ευεργετική επίδραση στο μικροβίωμα του εντέρου, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας. Αυτό συμβαίνει διότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονής και ενισχύει τον εντερικό φραγμό

8. Έχει φανεί από μελέτες ότι γυναίκες που καταναλώνουν γιαούρτι παρουσιάζουν σπανιότερα ουρολοιμώξεις ή άλλες μολύνσεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

9. Λόγω της περιέκτικότητας του σε λιποδιαλυτές βιταμίνες, κυρίως βιταμίνης D, επιδρά θετικά στην πρόληψη ή επιβράδυνση της οστεοπόρωσης

10. Συνήθως, είναι ανεκτό στην κατανάλωση και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη

.

Επομένως, το γιαούρτι αποτελεί μια πάρα πολύ καλή διατροφική συνήθεια και η κατανάλωσή του αποτελεί πολλές φορές δείκτη ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.