➡️Είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας! Η πρωτεΐνη των ψαριών χρησιμοποιείται από το σώμα για την κάλυψη των αναγκών του, την μυϊκή διατήρηση, ανάπτυξη και αποκατάσταση.

➡️Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τα κορεσμένα και την επίδρασή τους στην υγεία. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μετριάζονται. Η αθλητική διατροφή έχει στόχο τόσο την βελτίωση των επιδόσεων και της σωματικής κατάστασης του αθλητή, όσο και τη διατήρηση της καλής υγείας.

➡️Ορισμένα ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος, ο τόνος, η τσιπούρα, είναι μια εξαιρετική άλιπη επιλογή, που εξυπηρετεί στην περίπτωση μιας υποθερμιδικής δίαιτας. Από την άλλη, τα πιο λιπαρά ψάρια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν πολυάριθμες θετικές επιδράσεις: βελτιώνουν την επίδοση και τη λειτουργία των σκελετικών μυών, τη λειτουργική απόκριση σε περίοδο προπόνησης, έχουν αντιοξειδωτική δράση και μειώνουν τη φλεγμονή. Στα άτομα που αθλούνται έντονα συμβαίνει αυτό που αποκαλούμε «οξειδωτικό στρες». Αυτός ο μηχανισμός αλληλεπιδρά με εκείνον της φλεγμονής και αυτό έχει αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό.

➡️Είναι πηγή βιταμινών A, D, B, ενώ τα μικρότερα ψάρια, από τα οποία καταναλώνουμε και το κόκκαλο μας δίνουν ασβέστιο και φώσφορο!

➡️Το ψάρι είναι γενικά ένα ελαφρύ γεύμα, που δεν μας βαραίνει και πέπτεται εύκολα και γρήγορα.

➡️Αν βάλουμε το ψάρι στη διατροφή μας δεν θα βαρεθούμε ποτέ: υπάρχει τεράστια ποικιλία επιλογών και πολλές συνταγές για να ανακαλύψουμε. Ένας άτομο που ακολουθεί διατροφή είναι σημαντικό να έχει εναλλακτικές για να μην κουράζεται!