Οι καλοκαιρινές διακοπές συνδέονται με πολλές ώρες στην παραλία. Ανάλογα την παραλία που επιλέγουμε κάθε φορά μπορεί οι διατροφικές επιλογές να κυμαίνονται από «τίποτα», σε καφέ ή παγωτό και, κάποιες φορές, διατίθενται κανονικά πιάτα. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να οργανώνουμε τα σνακ που θα έχουμε μαζί μας.


✔️Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα. Είναι μια επιλογή που συνδυάζει τα καλά λιπαρά με φυτικές ίνες και κάποια ποσότητα πρωτεΐνης.

✔️Τα φρούτα είναι αγαπημένη επιλογή για την παραλία. Προτιμάμε φρούτα εποχής και προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, γιατί και αυτά έχουν τις θερμίδες τους!

✔️Ένα τοστ με ταχίνι, μέλι και μπανάνα είναι μια υγιεινή επιλογή για γλυκό σνακ που μπορεί να μας δώσει 8-11 γρ πρωτεΐνης, αναλόγως αν θα βάλουμε 1 ή 2 φέτες ψωμί.

✔️Τρώμε ψωμί με ελαιόλαδο, ντομάτα, αλάτι και ρίγανη! Δεν αλλοιώνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να μας κόψει την πείνα. Είναι πολύ καλή επιλογή για όσους προτιμούν τα αλμυρά σνακ.

✔️Συνδυάζουμε κριτσίνια με φέτες ή στικς αγγουριού για να γευτούμε κάτι δροσερό που δεν θα μας βαρύνει, αλλά λόγω της περιεκτικότητας του αγγουριού σε νερό θα μας χορτάσει.

✔️Όπως γίνεται κατανοητό είναι πολύ σημαντικό να μην παίρνουμε μαζί μας τρόφιμα τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να αλλοιωθούν. Τέτοια τρόφιμα είναι τα ζωϊκά προϊόντα, όπως το κρέας, τα τυριά, τα αλλαντικά, το γιαούρτι ή τα γάλατα και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και θρεπτικά συστατικά αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών (χαλούν). Δυστυχώς, όσο είμαστε στην παραλία δεν είναι τόσο εύκολο να καταναλώσουμε τρόφιμα υψηλά σε πρωτεΐνη και αν θα θέλαμε να το κάνουμε θα έπρεπε να φροντίσουμε για την καλή συντήρησή τους, τοποθετώντας τα σε ψυγειάκι ή ισοθερμική τσάντα. Εναλλακτικά, μπορούμε να έχουμε μαζί μας συσκευασμένα σνακ υψηλά σε πρωτεΐνη, όπως μπάρες ή τσιπς, τα οποία είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες.