02 Σεπ


Και ποιον δεν αγχώνει η κατανάλωση λιπαρών τροφίμων; Η αγορά προϊόντων που δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά ή έχουν αφαιρεθεί μερικώς είναι πολύ διαδεδομένη ακόμη και σε άτομα που δεν ακολουθούν συγκεκριμένο πλάνο διατροφής. Ακολουθώντας το ''Eating fat makes you fat'' κάνει πολλούς να έχουν αποκλείσει ολοκληρωτικά από τη διατροφή τους το λίπος. Είναι αυτός ο σωστός τρόπος προσέγγισης μίας υγιεινής διατροφής;
Το να μειώνετε την κατανάλωση λίπους ή να το αποκλείετε από τη διατροφή σας δεν σημαίνει, αυτόματα πως θα χάσετε βάρος ή το αντίθετο.Το λίπος είναι απαραίτητο για την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A,D,E) οι οποίες περιέχονται σε τροφές έστω χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Επίσης, το λίπος συμβάλλει στην απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών, την παραγωγή ορμονών καθώς επίσης και την διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.
Ακόμη, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μονοακόρεστα έχει συσχετισθεί με χαμηλό αριθμό εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (λάδι καλαμποκιού), είναι απαραίτητα λίπη για τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος. Τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και παθήσεων του εγκεφάλου.
Σήμερα, τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μία δίαιτα υψηλής ποιότητας και μέτριας περιεκτικότητας σε λίπη, είναι ικανή να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας ή να συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους.
Σήμερα, τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μία δίαιτα υψηλής ποιότητας και μέτριας περιεκτικότητας σε λίπη, είναι ικανή να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας ή να συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους.